Napi-Mozi » Hírek » A Harry Potter rajongók nagy többsége rosszul ejti ki Hermione nevét?

Ha tetszik a Napimozi oldala, kérlek oszd meg:
NapiMozi Pinterest

Hirdetések

Top 10 Filmek

A Harry Potter rajongók nagy többsége rosszul ejti ki Hermione nevét?

A Harry Potter rajongók rosszul ejtik ki Hermione nevét

Már azt hittük mindent tudunk, de kiderült, hogy még mindig tartogat meglepetések a Harry Potter sorozat, mostanában azon folynak a viták, hogy hogyan is kell kiejteni a valaha volt legnagyobb és legokosabb boszorkány, Hermione nevét. Míg a magyar szinkron szerint mi szimplán hermioneként ismerjük, az angolban több lehetőség is van a nevének kiejtésére.

Mindegy mióta vagyunk Harry Potter rajongók, legalább egyszer biztos mondtuk már ki rosszul Hermione nevét. Amikor az első könyv megjelent, nem volt semmi segítségük, így el sem tudták képzelni, hogy Hermione nevének kiejtése Her-mi-o-nee (Hörmájoní) vagy Herm-ion-ee (Hörmioní).

loading...

A Tűz Serlegében viszont tisztázódott minden, amikor Hermione már nem bírta elviselni Viktor Krum borzalmas kiejtését. Miután ezzel kisegített mindannyiunkat, néhány rajongó még mindig kicsit leragadt a régi kiejtésnél.

Van, aki her-my-knee-ként (Hörmájní), van aki Herm-ee-own-ként (Hörmión) ejtette, és ez az utóbbi az a kiejtés, amelyet Hermione szó szerint elmagyarázott Viktor Krumnak.

Olyan rajongó is van, aki Her-moyn-ként (Hörmojn) ejtette ki, egy anyuka szerint pedig Er-moyn (Örmojn), mivel azt hitte francia név. Van, aki szimplán elkönyvelte Harmónikának a fejében, hogy ne bonyolódjon bele túlságosan abban, hogy hogyan is kell igazából kiejteni.

Nevének kiejtése igazából országonként változó, a görögök szerint ez egy görög név, az oroszok Germionaként tartják számon. A filmben még Ron és Hagrid is nehezen ejtette ki azt, hogy Her-my-nee (Hörmájní) így a forgatások sem voltak egyszerűek.

loading...

Nemcsak Hermione neve körül vannak viszont viták, Ginny nevét is ejtették már Dzsini helyett Gininek, néhányan pedig Gineának (?), és Hagrid nevét sem tudták mindig hova tenni. Minden esetre, Hermione eredeti kiejtése Her-mi-o-ne, azaz Hörmájoni.

Megosztás...Share on LinkedIn1Share on Google+1Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on Twitter

Szólj hozzá a bejegyzéshez!
Minden vélemény számít!

Share on LinkedIn1Share on Google+1Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on Twitter