Napi-Mozi » Hírek » Anthony Hopkins kicsit bánja, hogy többször játszotta el Hannibal Lecter szerepét

Ha tetszik a Napimozi oldala, kérlek oszd meg:
NapiMozi Pinterest

Hirdetések

Top 10 Filmek

Anthony Hopkins kicsit bánja, hogy többször játszotta el Hannibal Lecter szerepét

Anthony Hopkins kicsit bánja, hogy többször játszotta el Hannibal Lecter szerepét

Mindenki filmkritikus egyetért azzal, hogy Sir Anthony Hopkins szereplése A bárányok hallgatnak című filmben, az elmúlt 30 év legzseniálisabb alakítása.

Amikor viszont újra Hannibal Lecter szerepébe bújt, 2001-ben a Hannibal, 2002-ben pedig A vörös sárkány című filmekben, a siker nem volt valami lenyűgöző, így maga a színész is bánja, hogy valaha is szerepelt bennük.

loading...

Amikor a színészt arról kérdezték, hogy vállalná e még a sorozatgyilkos Lecter szerepét, azt válaszolta „azzal már végeztem” valamint így nyilatkozott:

„Megtettem egyszer. Elkövettem azt a hibát, hogy másodszor is, majd harmadszor is megtettem. A bárányok hallgatnak rendben van. Az egy jó film volt.”

Anthony Hopkins tehát bánja a Vörös Sárkányban, illetve a Hannibalban való szereplését. A bárányok hallgatnak, kritikák, valamint pénzügyek szempontjából is hatalmas siker volt, hiszen szinte világszerte minden kritikus elismerte.

Pénz szempontjából pedig a 19 millió dolláros költségvetésből 272,7 millió dollárt hozott a konyhára. A film egyike azon 3 filmnek, amelyek 5 Academy Awards-al lettek díjazva.

Ez még nem azt jelenti, hogy A bárányok hallgatnak a világ legjobb filmje, de az az egy biztos, hogy több dicséretet érdemel annál, mint ahogy általában csak „jó filmként” titulálják. Sir Anthony Hopkins nem az egyetlen színész, aki életre keltette Hannibal Lectert a filmvásznon.

Például Brian Cox játszotta a sorozatgyilkos szerepét Az embervadász című filmben, aztán Gaspard Ulliel öltötte magára Hannibal szerepét a Hannibal ébredése című filmben, majd Mads Mikkelsen is újraélesztette a Hannibal című amerikai sorozatban.

loading...

Ezek a szerepek viszont eltörpülnek Anthony Hopkins legendás A bárányok hallgatnak-beli szereplése mellett, ami joggal tekinthető a sorozatgyilkos Lecter valaha volt legjobb megformálásának.

Megosztás...Share on LinkedIn1Share on Google+15Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Szólj hozzá a bejegyzéshez!
Minden vélemény számít!

Share on LinkedIn1Share on Google+15Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter