Napi-Mozi » Hírek » Az idei Golden Globe legnagyobb győztesei és vesztesei

Ha tetszik a Napimozi oldala, kérlek oszd meg:
NapiMozi Pinterest

Hirdetések

Top 10 Filmek

Az idei Golden Globe legnagyobb győztesei és vesztesei

Paul Drinkwater/NBC via AP

A Golden Globe díjátadó minden évben lehetőséget ad arra, hogy az elmúlt év legjobb filmjeit díjazzák, de idén is, mint minden évben, más célja is volt a gálának. Úgy, mint ahogy a legtöbb nívós díjátadó gála, a Golden Globe eredményei is mélyen elemezhetőek, és felhasználhatóak arra, hogy megjósolják mi fog majd történni az Oscar gálán. Íme a díjátadó néhány nagy győztese és vesztese!

A Mentőakció című film nyerte a legjobb vígjáték/musical díjat, még akkor is, ha nem is ebbe a kategóriába tartozik, a film készítői igen elégedettek lehetnek. Matt Damon pedig megkapta jól megérdemelt legjobb férfi főszereplőnek (vígjáték/musical) járó díját, a sci-fi thrillerben játszott biológus szerepéért.

loading...

Az este nagy vesztese a Mad Max: A harag útja című film, ami 2015-ben a kritikusok által az egyik legkedveltebb film volt. Bár a film csak három kategóriában volt jelölve, így is fájdalmas, hogy nem kapta meg a megérdemelt elismerést, de a rajongók még reménykednek, hogy az Oscar gálán majd másképp lesz.

Egy másik nagy győztes, A visszatérő című film, amit dráma kategóriában jelöltek,és aminek főszereplője Leonardo DiCaprio, akit az este folyamán a legjobb férfi főszereplő (dráma) címmel díjaztak. DiCaprio így nagy esélyekkel indul a néhány hét múlva megrendezendő Oscar gálán.

A legcsúnyább vesztesége az Átvilágítás című filmnek volt, hiszen három kulcskategóriában, a legjobb dráma, a legjobb rendező, és a legjobb forgatókönyv kategóriában jelölték, a film készítői viszont üres kézzel tértek haza.

Az Átvilágítás továbbra is erős versenyző lesz a többi díjátadókon, de ez egy igazán nagy veszteség volt a film számára. Az pedig, hogy hogyan alakul az Oscar gála, és hogy vajon megkapja e Leonardo DiCaprio élete első Oscar díját kiderül február 28.-án a 88. Academy Awards (Oscar) díjátadó ceremónián.

loading...

Hazai viszonylatban a Saul fia talán a legnagyobb győztese az idei Golden Globe díjátadónak, hiszen elnyerte az idegen nyelvű filmnek járó díjat, ami valljuk be, hatalmas siker a magyar filmgyártás történelmében. Ez úton is szeretnénk gratulálni a film készítőinek és mindenkinek, aki közreműködött a film megalkotásában. Izgatottan várjuk az Oscar gálát!

Megosztás...Share on LinkedIn1Share on Google+25Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Szólj hozzá a bejegyzéshez!
Minden vélemény számít!

Share on LinkedIn1Share on Google+25Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter