Napi-Mozi » Hírek » Miért nem lett Brad Pitt az Amerikai Pszichó főszereplője?

Ha tetszik a Napimozi oldala, kérlek oszd meg:
NapiMozi Pinterest

Hirdetések

Top 10 Filmek

Miért nem lett Brad Pitt az Amerikai Pszichó főszereplője?

Miért nem lett Brad Pitt az Amerikai Pszichó főszereplője

Már 25 év eltelt, amióta az Amerikai Pszichó című regény a könyvesboltok polcaira került. A könyv nem volt éppen az emberek szíve csücske akkoriban, hiszen tele van erőszakkal, de ez nem állította meg a producereket, hogy megfilmesítsék az alkotást. A film végül 2000-ben jelent meg Mary Harron rendezésével, és Christian Bale-lel a főszerepben.

Egy nemrégiben készült interjú során Bret Easton Ellis író elárulta, hogy eredetileg Brad Pitt kapta volna a gyilkos, Patrick Bateman szerepét a vígjáték-thrillerben. Egy a Rolling Stones magazinnak adott interjú során, amelyben a könyv 25. évfordulóját ünnepelték, az író, Bret Easton Ellis beszélt arról, hogy több producer is meg szerette volna filmesíteni a könyvet.

loading...

Egy ponton volt egy olyan változat, ahol a fiatal Brad Pitt lett volna a főszereplő, egy híres horrorfilm rendező, David Cronenberg filmjében. Hogy miért nem kaptuk meg ezt a változatot? Ellis, aki a forgatókönyvíróval dolgozott a projekten elmondta, hogy nagyrészt kreatív különbségek miatt.

„David szerethető volt, és most is szerethető, de voltak furcsa igényei. Nem szerette például az éttermi, vagy a nightclub felvételeket. Nem akarta felvenni az erőszakos jeleneteket sem, így nem törődtem azzal, amit mondott. Ezután csalódott lett, és felvett egy saját írót. Az a forgatókönyv még rosszabb lett és inkább kiszállt.”

Christian Bale tökéletes választás volt a gyilkos szerepére, de rossz belegondolni, hogy lemaradtunk a Brad Pitt verzióról. Mindenki kíváncsi, hogy mit lehetett volna kihozni David Cronenberg filmjéből, és főleg Brad Pitt-ből, aki egyre felkapottabb lett a Harcosok Klubja (a film hasonlít az Amerikai Pszichóra a sok erőszakos jelent miatt) leforgatása után 1999-ben.

loading...

Christian Bale alakítása a filmben legendás és megismételhetetlen, de Brad Pitt is biztosan otthon érezte volna magát az Amerikai Pszichó főszerepében.

Megosztás...Share on LinkedIn1Share on Google+1Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on Twitter

Szólj hozzá a bejegyzéshez!
Minden vélemény számít!

Share on LinkedIn1Share on Google+1Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on Twitter