Napi-Mozi » Hírek » Prince Bíboresője visszatért az amerikai mozikba!

Ha tetszik a Napimozi oldala, kérlek oszd meg:
NapiMozi Pinterest

Hirdetések

Top 10 Filmek

Prince Bíboresője visszatért az amerikai mozikba!

Prince Bíboresője visszatért a mozikba!

Az egész világot megrázta Prince halála, aki 57 évesen hunyt el váratlanul. A híreket követően több zenei csatorna játszotta dalait, hogy ezzel tisztelegjen a kiváló zenész előtt, de nemcsak zenei tehetsége érdemel elismerést. Három évtizeddel a megjelenése után ugyanis Prince filmje, a Bíboreső visszatér a mozikba.

Az AMC Theathers bejelentette, az énekes halálhírét követően, hogy az 1984-es Bíboreső április 23-tól április 28-ig újra vetítésre kerül 28 államban. Míg Prince elsősorban zenei tehetségéről és újításairól volt híres, kétségtelenül a filmiparra is hatással volt, szóval a filmvilág is el tudott tőle búcsúzni méltó módon ezzel a vetítéssel.

loading...

Az Albert Magnoli rendezésű filmben Prince a Kölyköt játszotta, aki a zenét használta arra, hogy elmeneküljön személyes problémái elől.

A filmet azzal a céllal készítették, hogy megmutassák mennyire tehetséges is Prince, mégsem fogadták kifejezetten jól, hiszen két Arany-málna díjra jelölték, viszont a film zenéje nyert egy Oscar-díjat.

A Bíboreső után Prince más filmeket is vállalt, ilyen film például A telihold alatt, vagy az Irkafirka híd, ami egy nem hivatalos folytatása a Bíboresőnek.

TV szempontból Prince nemrégiben, 2014-ben szerepelt az Új Lány egyik epizódjában, aminek nem meglepő módon a Prince címet adták.

Természetesen a képregény rajongók is jól ismerhetik Prince munkáit, hiszen az 1989-es Batman-ben a zenész zenéjét használták, például a Party Man című dalt, ami akkor hangzik el, amikor Joker és bandája tönkreteszi a felbecsülhetetlen értékű műt a Gotham City Museum-ban.

loading...

Prince április 21-én hunyt el, miután két héten át megfázás szerű tünetektől szenvedett, de emléke örökké fennmarad a zene- és filmrajongók körében is.

Megosztás...Share on LinkedIn0Share on Google+2Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Szólj hozzá a bejegyzéshez!
Minden vélemény számít!

Share on LinkedIn0Share on Google+2Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter